Monday, December 8, 2008

[21:53:29] Dreamer`: просто... най-вече начина, по който възприемам живота... винаги съм го възприемала като сън. нали знаеш като сънуваш и като осъзнаеш, че сънуваш как ти се иска да правиш разни луди работи, които иначе не би направил наяве?
[21:56:38] Dreamer`: съвсем не вярвам, че смъртта е краят. и някакси, възприемам всичко като сън. след като в един момент живота ще свърши, точно както свършва сънят, и нищо след това няма да има значение, защо трябва да внимавам какво правя? аз буквално живея като в този сън, в който си осъзнал, че сънуваш и можеш да експериментираш, дa скачаш с парашут, да летиш
[21:58:11] Dreamer`: без да ме интересуват последствията. естествено, че се придържам към нормални норми, но наистина гледам да правя всичко. каквото искам, каквото мога, за каквото мечтая, без да ме е страх.
[22:00:24] Dreamer`: а ако оплескам нещо прекалено много.. де да знам, убия някого ор соу xD винаги мога да.. се метна отнякъде?
***
[22:18:54] Dreamer`: не искам да загубя този начин на мислене. наистина не искам. не искам да бъда сериозен, стъпал на земята човек. не искам да бъда зависима. знам как става. появяват се неща, които не би искал да загубиш. което е хубаво, но докато се обърнеш вече... не е като да няма какво да губиш. и започва да те е страх.
[22:21:41] Dreamer`: стремя се да не се поддавам на такива промени. надявам се да не се поддам. засега се справям. в смисъл.. имам всичко. наистина всичко. и е адски страхотно. и съм адски щастлива. но нямам какво да губя. и това е добре.
[22:25:14] Dreamer`: в училище един път ни питаха какво очакваме от живота. чак тогава се замислих, че всъщност не очаквам нищо. нито очаквам хората да станат по-добри, нито светът да се промени, нито имам амбициите да направя това и това... просто се старая да използвам всяка една възможност. и не се опитвам да променя нищо, което е егоистично, но поне не се разочаровам, когато не стане.
[22:29:36] Dreamer`: може би звучи малко песимистично. да не очаквам нищо. но само звучи така. точно защото не очаквам нищо, успявам да се радвам и на най-малките неща. на всичко хубаво. на всяка приятна изненада. защото вярвам, че нещата МОГАТ да бъдат красиви, могат да бъдат променени към по-добро.. но не ОЧАКВАМ всъщност да бъдат.

No comments: