Wednesday, February 2, 2011

stockholm syndrome

ставаш сутрин. закусваш. излизаш. някои дни не искаш да ставаш. по-често не искаш дори да се събуждаш. излизане не присъства в плановете, но след известно време разбираш, че хората са по-малкото зло.
страх те е горе-долу от всичко, независимо дали го осъзнаваш. знаеш, че всичко е в главата ти, но нямаш идея как да оправиш нея. затова гледаш другите и се държиш като тях. може пък да помогне.
опитай пак.
чудиш се дали имаш много и не го оценяваш или нямаш нищо и се самозалъгваш колко си добре. и в двата случая си просто самотен.
мислиш си, че разбираш от любов и секс, но не можеш да завържеш един скапан разговор. или това е единственото, което можеш да завържеш. и те е срам да си го признаеш. момче си, гледаш порно, мастурбираш и после се самосъжаляваш. момиче си, гледаш порно, мастурбираш, после плачеш и се самосъжаляваш, и те е срам да си го признаеш.
най-хубавият ти оргазъм е в сънищата ти. добре дошли в реалността.
животът ти е изплетен от лъжи, най-вече към себе си, и така оцеляваш. ако си достатъчно добър, можеш дори да бъдеш щастлив. всичко е в главата ти, та се опитваш да я заблудиш. понякога действа.
whatever makes you sleep at night.
отричаш. мислите, чувствата, фактите, вероятностите. общуваш, щеш не щеш, иначе усещаш, че полудяваш. получава се, докато спре да се получава. чудиш се дали си прекалено добър за другите или другите са прекалено добри за теб. и в двата случая си оставаш самотен.
обичаш изкуството, дори да не разбираш от такова. вечер гледаш филм или четеш книга. мислиш си, че се издигаш интелектуално, а всъщност искаш само да поглъщаш чужди истории, за да забравиш своята. след време написваш перфектния сценарий, но нямаш идея как да го приложиш в истинския живот.
заспиваш с намерението утре да направиш нещо различно и смислено. на сутринта ‘утре’ вече е ‘днес’ и не ти се прави нищо. ако просто можеше да бъдеш щастлив.. без страх, комплекси, проблеми, лъжи.. всичко щеше да е идеално.
забрави. хората мразят да бъдат щастливи. ти не си изключение. затова спри да мрънкаш и си живей скапания живот, защото така най- си го обичаш.

No comments: