Thursday, April 3, 2008

(няма те в скайп и нямам представа къде другаде да го кажа преди да мине 12)

Исках само още веднъж да ти кажа честит рожден ден. Имам много друго да казвам, имам много да пожелавам, но, знаеш, по законите на Мърфи, точно в момента не съм в състояние. Затова давам накратко.

На първо, първо и пак първо място, ти пожелавам красота. В промишлени количества. Бъди красива, чувствай се красива, виждай красивото, живей с красивото, живей за красивото. И доброто. Всъщност включвам и доброто тук.

Пожелавам ти магия. И най-простичкото нещо може да бъде вълшебно, стига да поискаш. Пожелавам ти всеки един миг да бъде вълшебен.

Надежда няма да ти пожелавам. Имаш си я. Продължавай да вярваш и да се надяваш.
И приятели няма да ти пожелавам, защото ти имаш Приятели.

Пожелавам ти любов. О, да! Пожелавам ти принца на белия кон (или черния, който си избереш^^). Пожелавам ти мъж, който да те кара да се чувстваш истинска... Заслужаваш го.
И като цяло, ти пожелавам хора, които да те разбират, познават и обичат.

Пожелавам ти здраве. Защото е банално и аз мразя баналните неща, но не може без тях.

Пожелавам ти... спокойствие. Защото щастието е изключително банално, а едно банално нещо ти стига. Пък и самото понятие ‘щастие’ много ограничава. Може да не искаш да си просто щастлива, нали така! Спокойствието е по-важно.

Пожелавам ти музика. И пак музика.

И, честито пълнолетие! Знам, че не обичаш дискотеките, но може веднъж да се набуташ в някоя, заради кефа да си развееш личната карта на входа.

И късмет. Във всичко. Ако можех, бих ти дала от моя, имам предостатъчно. Пък и да нямах, пак бих ти дала.

И усмивки. Не си помисли, че ще забравя усмивките, нали? Пожелавам ти да се усмихваш много и да бъдеш все толкова силна, колкото си.
И много пеперуди. Сини. И свободни.
И много мечти.

Обичам те. Бих искала да ти пожелая още стотици неща, но нямам думи. Но нищо. Ти си знаеш. : )

No comments: